The best International active artist in Aalborg

aalborgsbedste

The 8th of February I had the honor to recieve the price: “Aalborgs best”artist a price given to a artist or group who in the past year has evolved from local to national or international level and thus represents Aalborg in the best way. This was the danish statement from the comité:

Esben Bala Skouboe – skulptør og designer (f. 1981)

Esben Bala Skouboe er en hybridmand, der er vanskelig at kategorisere. Han arbejder i et felt mellem arkitektur, kunst og computer science. Han er uddannet civilingeniør i arkitektur og design ved Aalborg Universitet og har netop sat det sidste punktum i sin ph.d afhandling.
Esben Bala Skoubo gjorde sig allerede for alvor bemærket i 2006, hvor et af hans projekter indgik i Arkitektur Biennallen i Venedig.

Han spillede også en markant rolle i forbindelse med kunstfestivalen Port 2010, hvor han sammen med andre kunstnere, bl.a. lydkunstneren Christian Skjødt, leverede et af de største og væsentligste bidrag – nemlig  installationen ”Perceptual Ecologies”, der bestod af tre rum med lyd, luft og informationsstrømme. Udover utallige udstillinger og projekter er det også blevet til artikler og omtaler i store, internationale tidsskrifter.

Esben Bala Poulsens projekter fokuserer ofte på mennesket og dets handlemønstre. Via nye teknologier undersøges sammenhængen mellem vores evne til at sanse og afkode omgivelserne og vores ageren. I den senere tid har han fokuseret på det responsive byrum og bl.a. undersøgt, hvorledes lyskilder kan påvirke vores færden. Ekesempelvis kan lyskilder få os til at gå zig-zag, når vi går tur med hunden om aftenen, hvis de er placeret på en bestemt måde.

Hos Esben Bala Skouboe finder kunsten vej til virkeligheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top